Aad de Mos over oud-PSV'er: "Hij was zelf gewoon niet tevreden"

Aad de Mos denkt dat Érick Gutiérrez in Nederland lang niet altijd de waardering heeft gekregen die hij verdiende. De Mexicaan vertrok deze zomer naar Chivas, waardoor er na vijf seizoenen een einde komt aan de tijd van 'Guti' bij PSV.

"Guti heeft zowel bij Mark van Bommel als bij Roger Schmidt als bij Ruud van Nistelrooij bepaalde wedstrijden in de hand genomen", vertelt De Mos in Transfertijd van Soccernews. "Als hij speelde, dan ging het een stuk beter. Verleden jaar kwam hij per toeval en door blessures weer in het elftal, waarna een glorie-periode volgde.

"Hij zorgt altijd voor balans en is een heel intelligente speler", gaat de de voormalig oefenmeester verder. "Hij liet ook Sangaré beter spelen. Daarom moet je ook vaak kijken waarom een speler goed speelt. Heeft dat te maken met de speelstijl van het huis? Heeft dat te maken met de spelers om hem heen?"

"Guti was zelf gewoon niet tevreden. Hij wilde meer spelen en zijn plaats in de selectie van Mexico niet kwijtraken. Waarschijnlijk was er een overeenkomst met hem en met zijn makelaar. Die prijs zullen ze hebben gekregen en PSV gokt op nieuwe, jonge spelers", aldus De Mos.

Lees meer:
0 reacties