Aad de Mos kritisch op PSV: "Spelers kunnen volgevreten raken"

Aad de Mos denkt niet dat PSV de titel die zeer spoedig naar Eindhoven komt gaat prolongeren. De oefenmeester ziet dat ook de concurrentie niet stil zal zitten en de oud-trainer zegt in Twee Viertje met Aad dat het 'zeker geen zekerheidje' is dat Peter Bosz twee keer op rij de schaal gaat pakken.

De Mos vertelt: "Ik denk niet dat PSV hierna weer fluitend kampioen wordt. Het jaar na het kampioenschap is altijd moeilijk en de concurrentie slaapt ook niet. Die zullen zich ook weer willen versterken. Feyenoord en Ajax zullen er alles aan doen om dichter bij PSV te komen en je weet nooit hoe PSV uit zo'n kampioensjaar komt met het aan- en verkoopbeleid. Het is altijd heel moeilijk voor een club en trainer om twee keer achter elkaar kampioen te worden. Dus dat is niet voor mij een zekerheidje, absoluut niet."

"Spelers kunnen een beetje volgevreten raken en wat minder gaan doen dan het eerste jaar onder Peter Bosz. Op de een of andere manier kan er sleet op komen. Veel spelers zijn toch geselecteerd voor de nationale ploegen. Nieuwe spelers is de vraag of ze in de kleedkamer passen, dat is het mooie van voetbal. Je begint allemaal weer op nul en Ajax staat bij nul gespeeld altijd bovenaan en PSV in de middenmoot. Dus in voetbal is het niet zo logisch als iedereen denkt."

De Mos weet dat het tussen drie clubs zal gaan. "Ik praat uit ervaring want eerst wordt Ajax kampioen, dan wordt Feyenoord kampioen en dan PSV. Het schommelt altijd tussen die drie clubs. Met een nieuwe trainer bij Feyenoord of Ajax kan het in eens een goede chemie zijn en kan het aanslaan. Je weet het niet. Ik ben er niet van overtuigd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand