"35 miljoen euro voor Johan Bakayoko is al best veel geld"

Johan Bakayoko
Johan Bakayoko Foto: © Pro Shots

Kenneth Pérez vindt dat PSV al gauw de handjes mag dichtknijpen bij een goed bod op Johan Bakayoko. Dat vertelt de analist bij Dit Was Het Weekend van ESPN.

Er worden verschillende bedragen genoemd, zo ook 35 miljoen euro. De Deense analist vindt dat al een best hoog bedrag. “Dat is best wel veel geld. En dat voor een speler die het één jaar goed heeft gedaan. Hij is er eigenlijk alleen ingekomen omdat Gakpo en Madueke weg zijn gegaan. Nu zou 35 miljoen niet genoeg zijn, dat zouden mensen belachelijk vinden als hij daarvoor weg zou gaan.”

Ook Marciano Vink reageert hierop. “Als Madueke 30 miljoen waard was, dan is hij (Bakayoko) het zeker waard. Madueke was niet eens altijd fit. Bakayoko heeft alleen soms een vormdipje van een paar weken. Waarom zou hij niet 35 miljoen kunnen kosten, als de Engelse clubs dat willen betalen. Hij is Belgisch international, stel hij heeft een goed EK.”

Pérez geeft aan Bakayoko een goede speler te vinden maar heeft hem ook wel op mindere periodes betrapt. “Hij is zeer talentvol, geweldig om naar te kijken ook. Hij leeft er ontzettend voor. Maar ook hij heeft een dip van vier tot zes weken gehad, waarin hij geen assists, geen goals leverde. Hij speelde alleen voor zichzelf. Dat is niet erg, maar als hij 45 miljoen moet kosten, dan is het wel erg. Dan mag je niet zo’n extreme dip hebben. Het kan natuurlijk, want een speler van 100 miljoen van United (Antony, red.) heeft een dip van een jaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties