Van Gijzel wil gebiedsverbod hooligans en De Aftrap sluiten bij risicoduels

04 maart 2015 om 12:13 | Bron: Eindhovens Dagblad Van Gijzel wil gebiedsverbod hooligans en De Aftrap sluiten bij risicoduels

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven wil keihard optreden tegen rotte appels in het supporterslegioen van PSV, dat schrijft het Eindhovens Dagblad woensdagmorgen. Zo wil de burgervader het stadionverbod van 63 PSV-supporters omzetten in een gebiedsverbod. Ook is Van Gijzel van plan om stadionbar De Aftrap te sluiten tijdens risicoduels.

Van Gijzel meent dat supporters met een stadionverbod regelmatig bij De Aftrap te vinden zijn en vindt dat een aantal van hen 'onacceptabel gedrag' vertoont. Pas na afloop van het politie-onderzoek wil de burgemeester reageren op de rellen na PSV - Ajax. "De burgemeester vindt dat hij als verantwoordelijke voor ordehandhaving de politiek uitleg verschuldigd is", laat een woordvoerder weten. "Gisteren was er een commissievergadering, vandaag niet."

Volgens de burgemeester zijn de rellen ontstaan nadat PSV-supporters agenten in burger belaagden, omdat de agenten werden aangezien voor Ajax-fans. "Ter hoogte van De Aftrap ontstond een zeer agressieve sfeer, waarna de politie besloot de groep terug te dringen richting stadionbar", aldus Van Gijzel. Op dat moment stroomde het stadion leeg na de wedstrijd PSV - Ajax.

"Er moest ingegrepen wordden", vindt de burgemeester. "Publiek even in het stadion vasthouden was geen optie, dan was de situatie echt onhoudbaar geworden. Je zag vervolgens dat een groot aantal mensen het interessant vindt om te kijken en ook opnames maakte." In totaal zijn er elf klachten binnengekomen over het politie-optreden, waarbij onschuldige fans in het gedrang kwamen.

Overzicht

Reacties (6)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 29 juni 2017 om 16:31

  wh0cd15801 inderal tadacip 20 mg carafate lynoral yasmin birth control pills stromectol

 • Avatar
  Gast - 27 augustus 2017 om 06:46

  wh0cd512734 zoloft buy

 • Avatar
  Gast - 13 september 2017 om 01:22

  http://writemyessay.us.com write my essay online

 • Avatar
  Gast - 18 september 2017 om 08:09

  hydrochlorothiazide

 • Avatar
  Gast - 20 september 2017 om 22:52

  Generic Cymbalta

 • Avatar
  Gast - 6 oktober 2017 om 21:01

  loans online site Discover More Here https://onlineloans.us.com/ - payday loans online

Nieuwe media