Lucius kritisch: ''Je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet haalbaar zijn''

12 oktober 2017 om 16:16 | Bron: Voetbal Inside Lucius kritisch: ''Je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet haalbaar zijn''

Theo Lucius keerde vorig jaar terug in de jeugdopleiding van PSV. De oud-speler van de Eindhovenaren ging aan de slag als jeugdtrainer, maar volgt ook nog altijd het eerste elftal op de voet. Ondanks de eerste plaats in de Eredivisie is Lucius nog niet zo gecharmeerd van de ploeg van trainer Phillip Cocu.

"Het is heel behoudend", zegt Lucius tegenover Voetbal Inside. "Het is heel erg degelijk en op zeker. Er is nu iets meer creativiteit ingekomen met Lozano, maar ik vind dat het allemaal heel steriel is." PSV heeft met onder meer Andrés Guardado, Davy Pröpper en Héctor Moreno wel het nodige ingeleverd.

"Maar je kan mij niet zeggen dat zulke spelers niet meer haalbaar zijn", reageert Lucius. "Dan hadden ze, ik noem maar iemand, een paar jaar geleden Ziyech moeten halen. Of Maher hebben we toch ook in ons team? Dat is toch ook een creatieve speler. Ik zie niet hoe hij traint of speelt, daarvoor ben ik te weinig bij de selectie. Maar ik vind Maher wel een creatieve speler. Daar komen mensen voor naar het stadion."

De jeugdtrainer van PSV staat echter wel achter hoofdcoach Phillip Cocu. "Phillip is twee van de afgelopen drie jaar kampioen geworden, alleen vorig jaar niet. Dit jaar gaat hij het weer worden, dan zou hij drie van de vier jaar kampioen zijn geworden. Als je puur naar zijn resultaten kijkt, doet hij het behoorlijk. Alleen heeft had hij vorig seizoen en Europees gezien pech", aldus Lucius.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media