Van Bommel: ''Een mooier moment is er niet, helaas is dat niet gelukt''

12 oktober 2017 om 13:13 | Bron: De Telegraaf Van Bommel: ''Een mooier moment is er niet, helaas is dat niet gelukt''

Arjen Robben nam dinsdagavond afscheid als international. De oud-speler van PSV speelde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden zijn laatste interland voro Oranje. Mark van Bommel vindt het jammer dat Robben op deze manier stopt.

"Een speler met de kwaliteiten van Arjen had een mooier afscheid verdiend dan na een mislukte kwalificatie", zegt de trainer van PSV onder 19 in De Telegraaf. "Hij had het verdiend om op een groot toernooi zijn laatste wedstrijd te spelen. En dan eigenlijk met een gewonnen finale. Als we in Zuid-Afrika wereldkampioen waren geworden, dan waren er wel zes of zeven internationals gestopt, hebben we wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd. Een mooier moment is er niet. Helaas is dat niet gelukt."

Van Bommel kent Robben goed. "Behalve bij Oranje heb ik ook bij PSV en Bayern München met Arjen samengespeeld", geeft hij aan. "Als je zo’n speler in je team hebt, ben je gewoon hartstikke blij, want hij maakt altijd weer het verschil. Arjen is voor mij het voorbeeld van wat je kunt bereiken als je elke training voor de volle honderd procent traint."

"Als trainer stel ik hem ook ten voorbeeld aan mijn spelers", vervolgt Van Bommel. "Hij heeft veel betekend voor het Nederlands elftal en dat is extra knap als je bedenkt hoeveel fysieke tegenslag hij heeft gehad. Alleen als je jezelf zo goed verzorgt als hij altijd heeft gedaan, kun je zo vaak terugkomen van een blessure. En vaak kwam hij ook nog eens op een nóg hoger niveau terug dan hij daarvoor al had."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media