Oranje zoekt nieuwe bondscoach: ''Ik zou Cocu een goede optie vinden''

12 oktober 2017 om 09:09 | Bron: Voetbal International Oranje zoekt nieuwe bondscoach: ''Ik zou Cocu een goede optie vinden''

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor het WK van 2018 en moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Dick Advocaat blijft bij de komende oefeninterlands nog aan, maar de oud-trainer van PSV zal daarna het stokje doorgeven.

"Dick heeft Ruud Gullit naar voren geschoven, maar dat lijkt me alleen een optie met een tactische coach als Erik ten Hag erbij", schrijft Ronald de Boer in Voetbal International. "Dat zou Ruud dan moeten accepteren. Verder zie ik buitenlandse namen voorbijkomen, vooral van de nieuwe generatie Duitse coaches, zoals Thomas Tuchel en Julian Nagelsmann. Maar dat lijken me meer clubtrainers, die dagelijks aan hun team moeten kunnen werken en schaven. Het is de vraag of dergelijke trainers hun kwaliteiten bij een nationale ploeg, met de beperkte trainingstijd, kwijt kunnen."

De Boer komt zelf met een opmerkelijke optie. "Zelf zou ik Phillip Cocu een goede optie vinden, al weet ik niet of hij dat nu al zou willen", geeft hij aan. "Bij gebrek aan een technisch directeur bij de KNVB, zou ik sowieso Louis van Gaal raadplegen over geschikte kandidaten. Helaas ziet hij een officiële functie nu niet zitten. Maar in tijden van hoognodige sturing is Louis iemand die het Nederlandse voetbal de weg zou kunnen wijzen. Als straks de juiste keuzes worden gemaakt, heb ik goede hoop dat we niet te lang in dit sportieve dal blijven zitten."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media