Hiddink: ''Ik zie hem nog binnenkomen bij PSV als 18-jarig talent''

12 oktober 2017 om 08:08 | Bron: Telegraaf Hiddink: ''Ik zie hem nog binnenkomen bij PSV als 18-jarig talent''

Arjen Robben liet dinsdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Zweden dat hij definitief een punt heeft gezet achter zijn interlandloopbaan. Guus Hiddink is lyrisch over de voormalig PSV-aanvaller.

"Ik vind het eerbetoon volkomen verdiend", vertelt de oefenmeester in de Telegraaf. "Arjen heeft veel betekend voor Oranje. Ik zie Arjen nog binnenkomen bij PSV als achttienjarig talent. Alles zat er al in ruwe vorm in. Wat er behalve zijn grote talent toen al uitsprong, was de enorme drive die Arjen had. Dat gaf me al direct het gevoel dat wat er in zijn kop zat, de absolute top halen, ook zou gaan gebeuren. En dat heeft hij helemaal waargemaakt", constateert Hiddink.

"Voor het Nederlands elftal is zijn afscheid een enorme aderlating", beseft hij. "Een speler als Arjen is onvervangbaar. Een dergelijk exceptioneel talent zie ik op dit moment niet in Nederland. Moeder Natuur moet hard aan het werk voor het Nederlandse voetbal om in de toekomst weer eens zo’n bijzonder talent te krijgen. Maar voor nu zou het al enorme winst zijn als andere spelers die gedrevenheid van Arjen konden oppakken. De drive om altijd alles te geven. Want behalve zijn talent heeft ook dat hem heel ver gebracht", besluit Hiddink. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media