Debutant bij PSV: ''Lekker iedereen vermaken en team op de been houden''

11 oktober 2017 om 21:24 | Bron: Voetbal Inside Debutant bij PSV: ''Lekker iedereen vermaken en team op de been houden''

Kyan van Dorp maakte in de benefietwedstrijd tegen Pachuca zijn officeuze debuut voor PSV. De doelman mocht in de basis beginnen en kon prima meekomen bij de Eindhovenaren.

De sluitpost kreeg de dag zelf te horen dat hij zou starten. "Het kon gisteren nog twee kanten op gaan. Vanochtend kreeg ik te horen dat ik onder de lat zou staan", vertelt hij aan Voetbal Inside. "Ik deed gewoon m'n ding. Het is mooi dat ik er een goeie bal uit heb kunnen pakken. Lekker iedereen vermaken en het team op de been houden."

"Als je zolang bij één club speelt, dan droom je ervan om ooit een keer in het Philips Stadion je debuut te mogen maken. Het is mooi dat het dan ook gebeurd." De doelman is (inmiddels) een echte PSV'er. "Vroeger koos ik niet echt voor een club. Sinds ik bij PSV speel ben ik ze gaan bekijken en hebben ze toch wel m'n hart veroverd. Het is een mooie club."

Ondanks zijn debuut, mag er niet vergeten worden waarom de wedstrijd werd gespeeld. "Je krijgt wel mee wat er gebeurt is, dat is zeer ernstig. Maar ik focuste me toch wel meer op de wedstrijd. Zorgen dat ik daar de mindset op heb en lekker een wedstrijd spelen. Achteraf maar weer nadenken over waarom deze wedstrijd is gespeeld."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media