Locadia terug van Oranje: ''Dubbel gevoel, wel mooie ervaring''

11 oktober 2017 om 20:27 | Bron: Omroep Brabant Locadia terug van Oranje: ''Dubbel gevoel, wel mooie ervaring''

Jurgen Locadia, Marco van Ginkel en Jeroen Zoet keerden vandaag terug op de Herdgang. De internationals wonnen twee keer met Oranje, maar haalden door doelsaldo het WK niet.

"Ik heb een dubbel gevoel", vertelt Jurgen Locadia aan Omroep Brabant. "Natuurlijk vooral omdat we niet naar het WK gaan. Maar het was voor mij wel een mooie ervaring. Ik was er bij de kwalificatie nu voor de eerste keer bij. Als groep was de sfeer heel goed en we hebben twee keer gewonnen. Alleen niet met het juiste doelsaldo."

De spits wilde zelf maar al te graag aan het doelsaldo werken. "Natuurlijk stond ik te popelen om iets te doen. Dat had ik al in Wit-Rusland en ook tegen Zweden. Maar het is de keuze van de trainer geweest." Ondanks dat hij geen minuten maakte, heeft hij wel veel geleerd. Assistent Ruud Gullit was veel bezig met de PSV'er. "Hij is ook spits geweest en hij leerde me een paar loopactie's. Wat Harry Kane doet en anderen. Gewoon onderlinge spitsen-gepraat, zeg maar."

Voor Oranje gaat nu het vizier op de nieuwe UEFA Nations League. "Zoals ik het gehoord heb is het een nieuwe set-up. We zitten door de overwinning op Zweden in de 'eredivisie' van die League. Bij verlies hadden we in de 'Jupiler League' gezeten. Zo kregen wij het te horen. Jammer dat we geen WK gehaald hebben en dus moeten we nu daar maar om de prijzen gaan spelen."

 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media