Standbeeld voor Robben? ''Het is een beetje een dubbel gevoel''

11 oktober 2017 om 17:07 | Bron: Standbeeld voor Robben? ''Het is een beetje een dubbel gevoel''

Voormalig PSV-aanvaller Arjen Robben liet dinsdagavond na afloop van de interland tegen Zweden weten dat hij definitief een punt heeft gezet achter zijn (indrukwekkende) interlandloopbaan. Gerrit Koning, eigenaar van het Robben Cafe in Bedum, hoopt dat de routinier een standbeeld krijgt. 

"De meeste mensen krijgen pas een standbeeld als hij of zij is gestopt of is overleden", vertelt hij in gesprek met RTV Noord. "En we moeten niet vergeten dat hij op het hoogste niveau nog een tijdje meegaat. Maar ik vind wel dat er iets van erkenning moet komen in Bedum. Het is een geweldige voetballer en een geweldige kerel, en voor mijn gevoel heeft hij Bedum op de kaart gezet", vervolgt Koning trots.

"Het is een beetje een dubbel gevoel, dat is zo", erkent hij. "Maar Dennis Bergkamp heeft bijvoorbeeld ook een standbeeld bij het stadion van Arsenal, en hij is volgens mij ook nog redelijk levend.  Ik hoop dat het de handen op elkaar krijgt in Bedum. Het hoeft trouwens niet per se een standbeeld te zijn, maar nogmaals: ik vind dat ze zo langzamerhand een blijk van waardering moeten uiten voor wat hij voor Bedum betekend heeft", besluit Koning. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media