''Of ik dan niet een klein beetje medelijden heb met Oranje? Totaal niet''

10 oktober 2017 om 16:44 | Bron: Voetbal International ''Of ik dan niet een klein beetje medelijden heb met Oranje? Totaal niet''

Het Nederlands elftal speelt vanavond de laatste groepwedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Zweden. Oranje heeft een 7-0 zege nodig om nog kans te maken op het WK. Zweden won afgelopen week met 8-0 van Luxemburg en vergaarde zich zo een prima uitgangspositie.

"Het is niet bijzonder, maar we voeren het wel goed uit", vertelt voormalig PSV-spits Marcus Berg over de kracht van Zweden. "In tegenstelling tot voorheen leggen we nu nog net iets meer de nadruk op de defensieve zekerheid, om van daaruit te gaan voetballen. Iedere speler weet ook precies wat er van hem wordt verwacht. Op die manier raak je ingespeeld en kom je tot patronen."

"Als je dan ook nog de kansen benut die krijgt, wat we voor rust goed deden tegen Luxemburg, voel je dat het goed zit", vervolgt Berg in Voetbal International. "Ik was na 45 minuten blij met 3-0. Vaak zie je dan dat teams bij zo’n stand na rust de teugels wat laten vieren, maar wij bleven gewoon spelen vanuit de organisatie, met dezelfde intensiteit en discipline. Uiteindelijk is 8-0 dan niet eens een geflatteerd resultaat."

Een andere PSV'er, Ola Toivonen, staat vanavond tegenover zijn oude trainer Dick Advocaat. "Zijn probleem is niet mijn probleem", reageert hij. "We moeten scherp zijn dinsdag en gaan naar Amsterdam om te winnen. Dat is wat telt. Ik kijk er naar uit, ik kom graag in Nederland. Of ik dan niet een klein beetje medelijden heb met Oranje? Totaal niet. Je bent verantwoordelijk voor je eigen prestaties."

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Hatseklats...! - 10 oktober 2017 om 16:54

    Nee, natuurlijk niet... waarom zou hij medelijden hebben? Heb ik ook niet als een ander land niet gaat. Ik vind het altijd wel leuk als iemand met een grote bek vol op die grote bek gaat!

Nieuwe media