''Niemand die op zijn 16de wegging, is teruggekomen met een succesverhaal''

10 oktober 2017 om 21:58 | Bron: Algemeen Dagblad ''Niemand die op zijn 16de wegging, is teruggekomen met een succesverhaal''

Het Nederlandse voetbal zit in een dal. Toch is er nog voldoende talent dat op de deur klopt. Voor de spitspositie zijn er voldoende mogelijkheden, maar het zijn vooral spelers waar het al mis is gelopen.

Zo was Donyell Malen op zijn vijftiende een toptalent bij Ajax en vertrok naar Arsenal. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Nederland en tekende bij PSV. "We snappen de uitdaging van het buitenland. Maar tot op heden is er niemand die op zijn 16de wegging, teruggekomen met een succesverhaal", zegt Jelle Goes, voormalig technisch manager van de KNVB, in het Algemeen Dagblad.

Bij de aanwas voor Oranje ziet Goes nu de aanvallende posities als de meest kwetsbare. "Linksbuiten voorop. Het is veelal naar de bal toe spelen, weinig van de bal af. De opleiding moet ook veel doelgerichter. Geen actie om de actie, maar opleiden voor goals en assists. Nu is vaak de voorzet geven een doel geworden. Of het spel breed houden. Te eenzijdig", aldus Goes.

Overzicht

Reacties (1)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Hatseklats...! - 11 oktober 2017 om 10:17

  Tja, money rules!

  En ergens kun je ze het ook niet kwalijk nemen, zo realistisch moeten we ook zijn...

Nieuwe media