Uniek systeem voor PSV: ''Alle betrokkenen kunnen veel vlugger handelen''

10 oktober 2017 om 21:38 | Bron: PSV Uniek systeem voor PSV: ''Alle betrokkenen kunnen veel vlugger handelen''

PSV gaat als eerste voetbalclub ter wereld de Philips Lumify inzetten voor de diagnose van blessures en acute zorg bij spelers. Maandag werd het systeem gepresenteerd op De Herdgang. Met de innovatieve echografieoplossing kan direct een eerste diagnose gesteld worden.

"De Lumify is een geweldige, zeer bruikbare tool voor ons werk", zegt medisch manager Wart van Zoest van PSV op de clubwebsite. "We kunnen nu veel sneller een eerste diagnose en prognose stellen, alle betrokkenen kunnen veel vlugger handelen. En dat kunnen we overal doen. Op ons sportcomplex, in de catacomben van een stadion of in een hotel in het buitenland."

De arts kan met een klein apparaat en de Lumify-app al aan de slag. "Philips' visie voor echografie op app-basis is erop gericht hoogwaardige mobiele echoapparatuur beschikbaar te maken voor een bredere groep zorgprofessionals, zodat op meer locaties meer patiënten kunnen worden geholpen", aldus Carmen Silverstandt, Business Manager Echografie bij Philips Benelux.

"De echografie wordt in toenemende mate digitaal", vervolgt ze. "De Philips Lumify-oplossing verbindt daarom gangbare compatibele tablets/smartphones met een mobiele applicatie, geavanceerde transducertechnologie, geïntegreerde IT en ondersteunende diensten. Zo helpen wij zorgaanbieders de zorg aan patiënten te verbeteren en de kosten te verlagen."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media