PSV baalt van liegende eSporter: ''Hij was helemaal geen Ajacied''

11 augustus 2017 om 08:45 | Bron: AD PSV baalt van liegende eSporter: ''Hij was helemaal geen Ajacied''

Het was een dienstverband van extreem korte duur: dat van eSporter Tonny Kok. Hij werd ontslagen nadat na zijn presentatie pro-Ajax en anti-PSV tweets van hem opdoken.

"Wij leerden Tony kennen als een leuke, nette, keurige jongen. Dat vind ik overigens nog steeds", vertelt Guus Pennings, manager marketing en media bij PSV, in gesprek met De Social Podcast van het Algemeen Dagblad. Er kwamen veel reacties op de tweets. "Niet handig, maar bij ons in het eerste elftal hebben we ook spelers die zijn opgegroeid in Rotterdam en die vroeger misschien sliepen in een Feyenoord-pyjama", vervolgt Pennings.

Daar ging het PSV dan ook niet om. De reden dat Kok niet eerlijk is geweest, gaf de doorslag. "We wisten vooraf dat hij uit Amsterdam komt en hebben gevraagd of hij een Ajacied is. Dat betekent niet dat wij hem niet aanstellen als dat zo is, maar we willen het wel graag weten. Tony en zijn management hebben daar ontkennend op geantwoord: hij was helemaal geen Ajacied. Dat is in essentie wat wij hem kwalijk hebben genomen", aldus Pennings.

Overzicht

Reacties (2)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 11 augustus 2017 om 10:35

  Het ging toch meer over WAT hij had getweet... in ieder geval wat mij betreft

 • Avatar
  Hatseklats...! - 11 augustus 2017 om 13:24

  Slechte kop voor dit artikel... hij was dus wèl een Ajacied als je het artikel leest.

Nieuwe media