Kritiek op aankoopbeleid PSV: ''Dan is Brands ervoor verantwoordelijk''

11 augustus 2017 om 07:56 | Bron: De Telegraaf Kritiek op aankoopbeleid PSV: ''Dan is Brands ervoor verantwoordelijk''

Het is onrustig in Eindhoven. Na het Europese debacle tegen NK Osijek is het nog maar de vraag hoe PSV dit weekend voor de dag gaat komen bij de start van de Eredivisie. 

Voormalig aanvoerder en topschutter Luuk de Jong is inmiddels gedegradeerd tot bankzitter. "Het toevertrouwen van de band aan een huurling (Van Ginkel) impliceert dat de eigen spelersgroep volgens Cocu geen persoonlijkheden herbergt. Terwijl Zoet eind mei nog de aanvoerdersband bij Oranje droeg", schrijft Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf. Ook de trainer staat onder druk. "Op Cocu’s personeelsbeleid thuis tegen Osijek zonder Pröpper, Lozano, Pereiro en Luckassen in de basis viel ook van alles aan te merken."

PSV verkocht deze zomer de Mexicaanse routiniers Andrés Guardado en Héctor Moreno, een aderlating in zowel de verdediging als op het middenveld van PSV. "Daarbij gaat Willems (vorig seizoen international) naar de nummer 11 van de Bundesliga en staat een uitgerangeerde linksachter van de nummer 14 uit Duitsland op het verlanglijstje. Vorig seizoen liet Brands Narsingh gaan zonder een speler met diepte in de aanval terug te halen. Blijkt achteraf dat de negatieve spiraal bij PSV niet wordt doorbroken dan is Brands ervoor verantwoordelijk dat de club te lang is doorgegaan met Cocu. Een foute inschatting die hem dan zwaar mag worden aangerekend", vervolgt Driessen.

Op financieel vlak is het tevens geen pretje. "Gerbrands laat PSV langs de afgrond scheren door te vertrouwen op de lucratieve verkoop van spelers en inkomsten uit Europees voetbal. De hoofdprijzen voor De Jong en Willems heeft PSV laten passeren, de Mexicanen leverden ruim 8 miljoen euro op en Pröpper gaat dan wel voor een mooie prijs: hij is wel international en PSV’s beste speler. Verkoop was noodzakelijk omdat de club door de Europese uitschakeling financieel een gat moest opvullen", besluit Driessen kritisch.

Overzicht

Reacties (3)

   

  Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

 • Avatar
  Gast - 11 augustus 2017 om 08:52

  Typisch Valentijn verhaal.

 • Avatar
  Hatseklats...! - 11 augustus 2017 om 13:56

  Wat een dramatisch slecht verhaal... Ja, Quardado en Moreno zijn weg, maar dat is de realiteit van het Nederlandse voetbal. Willems was al langer slecht bezig dus die zal zoveel niet gemist worden. Van Ginkel is gehuurd als een goede aanvulling op de selectie en nog een leiderstype ook dus een prima optie als aanvoerder! Je gaat geen speler aanvoerder maken als het waarschijnlijk/ mogelijk is dat hij verkocht wordt (Pröpper, Zoet, de Jong, Arias). En je hebt types due je geen aanvoerder wil maken (Isimat, Schwaab, Pereiro, enz) of nog niet (Ramselaar, Lukassen, Hendrix). Om dan ook nog te beginnen over Narsingh als de enige speler die diep kan/kon gaan dan heeft hij blijkbaar al heeeel lang geen wedstrijd gezien met Narsingh bij PSV! Trouwens, met Lozano en Bergwijn is er dat wel, en Ramselaar en van Ginkel kunnen dat ook als het moet.  Mijn advies aan meneer Driessen zou zijn zichzelf eens in de materie te verdiepen voordat je zo\'n verschrikkelijke onzin schrijft...

 • Avatar
  Gast - 12 augustus 2017 om 01:38

  En ook Valentijn Driessen (wist niet wietie was) vindt kennelijk ook dat ie nog even #achteraf moet aansluiten. Wat een bloedhekel heb ik aan zulk #azijngezeik, uit alle hoeken en gaten zijn ze er ineens weer om hoofden af te hakken. Ik sta volledig achter het beleid van (Ger)brands en Cocu, natuurlijk is het niet best en onderga ik het lijdzaam, echter in mijn lot als supporter is mijn steun wel degelijk onvoorwaardelijk. En daar is niks aan te veranderen! Ik hoop dat Cocu en consorten erg snel het tij zullen keren met defensief en op het middenveld nog een kanjer erbij, en dan zullen we eens zien hoe zeer de azijnzeikers weer ten faveure van psv zijn. Hopelijk staan ze dan niet vooraan hypocriet te wezen als er weer een kampioensfeestje te vieren is in april/mei 2018.

Nieuwe media