Transfers op komst bij PSV: ''Willen afscheid nemen van een aantal jongens''

19 mei 2017 om 15:48 | Bron: PSV Transfers op komst bij PSV: ''Willen afscheid nemen van een aantal jongens''

PSV werkt komende zomer toe aan een kampioenswaardige ploeg. Trainer Phillip Cocu hoopt dat de selectie voor het komende seizoen al snel vorm krijgt.

"Maar we zijn wel afhankelijk van wanneer de markt op gang komt", zegt de oefenmeester op de officiële website van PSV. "Wij willen een aantal spelers aantrekken en afscheid nemen van een aantal jongens die toe zijn aan een nieuwe uitdaging."

Daarnaast wil Cocu jeugd inpassen. "Uitblinken in Jong PSV, betekent niet automatisch dat een jongen ook gaat uitblinken in PSV 1. Je stroomt meteen in bij de top van Nederland, dat is echt een heel hoog niveau", legt Cocu uit. "Als iemand zich goed manifesteert bij Jong PSV, stippelen we een bepaalde route met hem uit. Op trainingen zien we vervolgens hoe hij zich verhoudt tot spelers van PSV 1. Ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten."

Cocu gebruikt de ontwikkeling van Memphis Depay als voorbeeld. "Die was ook heel ongeduldig toen hij onder Rutten en Advocaat mocht meetrainen met de selectie. Memphis wilde spelen. Hij had echter Mertens en Lens voor zich. Anderhalf jaar later (toen Cocu hoofdcoach was, red.) zei hij ook: 'zij waren verder dan ik op dat moment was, maar dat zag ik toen niet.' Als een talent rijp is, dan bieden we absoluut kansen", aldus Cocu.

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    The Woodmidget - 19 mei 2017 om 19:06

    Durf ze eens voor de leeuwen te gooien gewoon. Al dat gelul heeft niks gebracht het hele seizoen. Wellicht worden ze gewoon beter door ze juíst te laten spelen maar Cocu is een schijtebroek die dat niet aandurft. En laten we wel wezen, het niveau van PSV 1 was dit jaar echt bedroevend dus hij had echt wel wat uit kunnen proberen

Nieuwe media