''En nu, zeven maanden later vragen de clubs uitgerekend Gerbrands''

19 mei 2017 om 10:16 | Bron: De Telegraaf ''En nu, zeven maanden later vragen de clubs uitgerekend Gerbrands''

De KNVB moet op zoek naar een nieuwe directeur betaald voetbal. In die zoektocht wordt de Nederlandse voetbalbond onder meer geholpen door PSV-directeur Toon Gerbrands, die deel uitmaakt van selectiecommissie. Valentijn Driessen vindt het gezien het verleden vreemd dat Gerbrands opnieuw gevraagd is door de clubs.

"De PSV-directeur stelde in oktober 2016 voor samen met Jan Hommen (zakelijk zwaargewicht en naar voren geschoven door KNVB-sponsor ING) binnen twee maanden orde op zaken te stellen bij de stuurloze KNVB en een algemeen directeur en vijf commissarissen voor te dragen", schrijft Driessen in De Telegraaf. "Vanwege het hoge PSV-gehalte en omdat voormalig KNVB-commissaris Henk Kivits (een PSV’er) medeverantwoordelijk was voor de Zeister puinhoop schoten clubs dat voorstel af."

"ING was woedend, Hommen voelde zich gepasseerd, Gerbrands ervoer het als dolksteek in de rug door directeur Swart en de aangeschoten KNVB-top werkte zich verder in de nesten met hun dagelijkse wanbeleid", vervolgt Driessen. "En nu, zeven maanden later vragen de clubs uitgerekend Gerbrands voor de vierkoppige selectiecommissie, die zoekt naar een algemeen directeur KNVB en vijf commissarissen. Bij zo'n vertoning zou een schoonmaakoperatie in de ECV-top evenmin misstaan, willen de profclubs serieus genomen worden."

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media