Langeler reageert: ''De kwaliteitsdiscussie mis ik een beetje''

19 mei 2017 om 08:35 | Bron: Eindhovens Dagblad Langeler reageert: ''De kwaliteitsdiscussie mis ik een beetje''

De discussie rond kunstgrasvelden in de Eredivisie is weer losgebarsten. Woensdag kwam vakbond VVCS met een manifest richting de KNVB om kunstgras op het hoogste niveau te verbieden. Twaalf aanvoerders van Eredivisie-clubs, onder wie Luuk de Jong, sloten zich daarbij aan.

Jong Oranje-bondscoach en hoofd jeugdopleidingen Art Langeler van PSV is minder overtuigd. "De kwaliteitsdiscussie mis ik een beetje bij de meningen rondom dit thema", zegt Langeler in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ook ik prefereer voetbal op natuurgras, maar dan wel op een goed veld. Voorheen gingen veel wedstrijden in het betaald voetbal door op velden die nog veel slechter waren dan het kunstgras waar wij nu op spelen. Dat moet in de toekomst geborgd zijn, als weer massaal afscheid van kunstgras zou worden genomen."

Langeler meent dat PSV op De Herdgang over een of twee jaar weer overstap op een hybride-veld, wat natuurgras is met een onderlaag. Jong PSV werkt nu haar thuiswedstrijden af op een kunstgrasmat. In het nieuw te bouwen stadion op De Herdgang kunnen de beloften weer een op een grasmat acteren.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media