PSV raakt jeugdtrainer kwijt: ''Hij heeft een goed oog voor potentie''

18 mei 2017 om 15:59 | Bron: Willem II PSV raakt jeugdtrainer kwijt: ''Hij heeft een goed oog voor potentie''

Bastiaan Riemersma heeft een contract voor drie seizoenen getekend als hoofd jeugdopleidingen van Willem II, zo laat de club uit Tilburg weten via de officiële kanalen. Hij komt over van PSV, waar hij elf jaar in dienst was als jeugdtrainer. 

"Bij PSV was ik verantwoordelijk als hoofdtrainer tot de jeugd onder 13 jaar en heb ik spelers mogen opleiden die het tot het eerste elftal hebben geschopt", legt hij uit. "Bij Willem II krijg ik de kans om met spelers tot 19 jaar te werken en deze jongens, samen met de jeugdtrainers, klaar te stomen voor de hoofdselectie. In opleiden en opvoeden ligt mijn kracht. Ook het creëren van betrokkenheid van jeugdspelers met de club is voor mij van essentieel belang", aldus Riemersma

"Willem II moet in mijn ogen investeren in jongens uit deze regio, die een band hebben of willen ontwikkelen met de club en hier uiteindelijk in het stadion hun debuut maken", vervolgt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Door spelers vertrouwen te geven en de voetbalacademie van Willem II onderscheidend te laten zijn, moeten we voorkomen dat spelers middenin de opleiding voor een andere club kiezen", besluit Riemersma.

Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II is blij met de aanwinst. "Bastiaan heeft een goed oog voor de potentie van talenten en heeft mentale ontwikkeling van spelers hoog in het vaandel staan", verklaart de ex-prof. "We denken met Bastiaan onze opleiding naar een hoger niveau te kunnen tillen", besluit Mathijsen optimistisch.  

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media