De Jong werkt mee aan protest: ''De Eredivisie kunstgrasvrij maken''

18 mei 2017 om 10:22 | Bron: VI De Jong werkt mee aan protest: ''De Eredivisie kunstgrasvrij maken''

Luuk de Jong heeft zich vandaag, net als elf andere aanvoerders uit de Eredivisie, uitgesproken tegen kunstgras. De PSV-aanvaller hoopt dat er een zogeheten 'kunstgrasverbod' komt en daarom heeft hij medewerking verleend aan een protest-actie. 

“Voor een voetballer die niet gewend is om te spelen op kunstgras levert het op fysiek gebied klachten op. Herstel na het spelen duurt ook langer", legt hij uit in de flyer. Voormalig PSV'er Stijn Schaars is het met zijn oud-ploeggenoot eens. “Het gedrag van de bal is compleet anders en daardoor ontstaat er een heel ander spel. Daarnaast wijt ik mijn huidige blessure aan kunstgras", baalt de routinier. 

VVCS-directeur Danny Hesp toont begrip voor het standpunt van de spelers. "Voetballen op kunstgras verandert het spel en beïnvloedt de ontwikkeling van het Nederlands voetbal op een negatieve manier", meent hij. "We moeten met zijn allen deze ontwikkeling stoppen en beginnen om de Eredivisie kunstgrasvrij te maken. Met dit statement willen we de discussie aanwakkeren om samen met alle betrokkenen tot de beste oplossing te komen voor het Nederlandse topvoetbal", besluit Hesp. 

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media