''Vond het zo'n lastige klootzak om tegen te spelen, daar is niets van over''

17 mei 2017 om 17:45 | Bron: FC Afkicken ''Vond het zo'n lastige klootzak om tegen te spelen, daar is niets van over''

Luuk de Jong lag dit seizoen regelmatig onder vuur. De aanvaller was vorig seizoen nog een veelscorende spits, maar kwam deze voetbaljaargang tot slechts acht treffers. Kees Kwakman was eerder altijd onder de indruk van De Jong.

"Ik heb hem nog de beste speler van de Eredivisie genoemd, omdat ik hem toen zó goed vond", zegt de oud-speler tegen FC Afkicken. "Ik vond het zo'n lastige klootzak om tegen te spelen. Hij was altijd voor de goal, in beweging, sterk en goed in kopduels. Ik vond het echt vervelend om tegen hem te spelen. Dit jaar is er niets meer van over. Dat vind ik zo raar."

Volgens Cziommer doen de vorige seizoenen De Jong nu de das om. "Iemand kan je alleen teleurstellen als je er verwachtingen van hebt", zegt hij. "Ik had PSV ook als topfavoriet voor de titel. Zij zijn dan ook de grootste teleurstelling, als je dat woord mag gebruiken, omdat ze niet het niveau hebben gehaald wat ze kunnen halen. Luuk is daar jammer genoeg een voorbeeld van. Ik hoop dat hij volgend jaar vertrouwen krijgt en het wel weer waarmaakt.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media