De Jong wil in voetsporen Kuyt en Van der Sar treden: ''Dat zijn voorbeelden''

17 mei 2017 om 14:40 | Bron: De Telegraaf De Jong wil in voetsporen Kuyt en Van der Sar treden: ''Dat zijn voorbeelden''

Siem en Luuk de Jong hebben niet alleen op het veld een belangrijke rol. De twee spelers van PSV zetten zich ook maatschappelijk in en richten zich daarbij met name op de jeugd.

"Als profvoetballer ben je voor kinderen snel bijzonder", vertelt Siem de Jong tegenover De Telegraaf. "Dat stukje heldendom kunnen wij als spelers positief gebruiken om jongens en meisjes motiveren te gaan sporten, gezonder te leven of iets van hun leven te maken. Ik blijf het iedere keer weer bijzonder vinden hoeveel impact we hebben op kinderen."

De Jong zet zich onder meer in via de PSV Foundation. "Als voetballer ben je vaak zo druk met trainingen en wedstrijden, ik vind het goed dat de clubs ons ook op andere vlakken scherp houden", geeft hij aan. "Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Bij PSV brengen we regelmatig bezoeken aan een ziekenhuis en iedere keer grijpt het me vreselijk aan geconfronteerd te worden met hele zieke kindjes. Tegelijkertijd is het mooi als ik door een cadeautje te geven en plezier te maken een kind even zijn zorgen kan laten vergeten."

Samen met Luuk heeft Siem ook een eigen foundation, namelijk De Jongsters. "Laatst hebben we weer onze Siem & Luuk Jongsterdag bij onze oude amateurclub DZC’68 in Doetinchem gehouden. Dit is een jaarlijks evenement waarmee we de jeugd stimuleren om te sporten. Voor Luuk en mij zijn Dirk Kuyt en Edwin van der Sar met hun eigen foundations voorbeelden. Als voetballende broers hebben we iets unieks en we hopen straks na onze actieve carrières samen een uithangbord te zijn om geld te werven voor mooie maatschappelijke projecten", aldus De Jong.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media