Van Bommel: ''Jong PSV of Bayern München 2 waren daarom geen opties''

17 mei 2017 om 08:14 | Bron: Eindhovens Dagblad Van Bommel: ''Jong PSV of Bayern München 2 waren daarom geen opties''

Mark van Bommel zette vier jaar geleden een punt achter zijn loopbaan. Hij liet al snel doorschemeren wel iets in het trainersvak te zien en wordt komend seizoen verantwoordelijk voor PSV onder 19. Een baan als hoofdtrainer lijkt in de toekomst een serieuze optie.

"In het voetbal is het moeilijk om iets te plannen, blijkt keer op keer", zegt Van Bommel in het Eindhovens Dagblad. "Maar er zit volgens mij een logische opbouw in wat ik na mijn afscheid als speler heb gedaan. Ik heb onder meer bij Oranje onder 17 en PSV onder 17 ervaring opgedaan en nu bij Saudi-Arabië als assistent ook de verantwoordelijkheid voor veel oefenvormen."

"Daarnaast heb ik voor de opleiding als coach betaald voetbal ook volop bij PSV meegekeken", vervolgt de oud-speler van PSV. "Ik wilde op dit moment alleen nog niet als trainer in het betaald voetbal actief zijn omdat het belangrijk is om eerst in alle rust het vak te ontdekken. Jong PSV of Bayern München 2 waren daarom bijvoorbeeld geen opties. Ik heb nu eerst voor een jaar voor deze fantastische klus gekozen."

Met zijn ervaring kan Van Bommel de talenten bij PSV helpen. "Wie hier bij PSV op het veld staat, heeft talent en daarna komt het er ook op aan om alles te doen en opzij te zetten voor het voetbal. Doe je dat en haal je de top, dan weet je waarom het gelukt is. Doe je het en haal je het niet, dan kun je jezelf in de toekomst altijd recht blijven aankijken in de spiegel. Wie niet alles heeft gegeven en in de toekomst spijt krijgt, haalt en de top niet en weet waar het aan heeft gelegen", aldus Van Bommel.

Overzicht

Reacties (0)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

    Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!

Nieuwe media