OFFICIEEL | Nieuwe opzet Eredivisie definitief van de baan

17 mei 2017 om 15:14 | Bron: Voetbal International OFFICIEEL | Nieuwe opzet Eredivisie definitief van de baan

De kans is groot dat er vanaf het seizoen 2018/2019 nog 'maar' zestien clubs in de Eredivisie zitten, zo weet de Telegraaf te melden. De Jupiler League wordt waarschijnlijk teruggebracht tot achttien clubs.

De clubs hopen woensdag een voorstel te presenteren en deze moet in de voorjaarsvergadering van de KNVB uiteindelijk aangenomen worden. Er moet nog wel overeenstemming bereikt worden de financiële voorwaarden in de nieuwe opzet. Bovendien komen er 'slechts' drie beloftenteams in de nieuwe competities. 

Lange tijd leek het er op dat de 'kleintjes' niet zouden instemmen met het plan, maar inmiddels wordt er gesproken over een vangnet voor clubs die degraderen uit de Eredivisie of Jupiler League. Zij krijgen in dat geval een solidariteitsbijdrage van clubs die Europees voetbal spelen.

Update: Er komt toch geen nieuwe opzet van de Eredivisie. Na een half jaar vergaderen hebben de clubs tegen inkrimping van de competitie gestemd. Slechts acht van de achttien clubs gaven groen licht, meldt Voetbal International. Om een nieuwe competitie erdoor te drukken moest een vijfzesde meerderheid voor stemmen tijdens een vergadering van de Eredivisie CV. PSV stemde wel voor de nieuwe opzet.

Overzicht

Reacties (1)

     

    Je plaatst dit bericht als gast. Registreer of login voor meer mogelijkheden.

  • Avatar
    Gast - 20 mei 2017 om 08:17

    Of maxime lestienne trughalen

Nieuwe media